Lamsboutsteak in citrusmarinade met puree van witte bonen en kruiden

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 4 steaks van magere en ontbeende lamsbout
  • 4 eetlepels fijngehakte verse bieslook
  • 1 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de puree van witte bonen:

  • 2 blikken van 400 g cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 knoflooktenen, gepeld en geplet
  • 3 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 koffielepels sesamolie

Voor de afwerking:

  • Enkele blaadjes bladpeterselie
  • Paprikapoeder

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Leg de steaks in een ondiepe schotel. Voeg de bieslook, het citroensap, de helft van de olie en de kruiden eraan toe. Wentel de steaks erin, dek de schotel af en laat 10 minuten marineren.
  • Voor de puree van witte bonen: doe alle ingrediënten in een keukenrobot en mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm de rest van de olie in een grote pan met antiaanbaklaag op een middelmatig hoog vuur en bak de steaks 4 tot 6 minuten aan elke kant.
  • Om te serveren, schep een lepel puree op elk bord en leg er het lamsvlees bovenop. Giet er wat vleesjus over en werk af met enkele blaadjes bladpeterselie en een beetje paprikapoeder.
  • Serveer met geroosterde knoflookbroodjes of ciabatta en een groene salade.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 12 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten