Lamsboutsteak met gekonfijte citroen en relish van radijs en peterselie

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 4 x 150 g magere steak van lamsbout
  • 1 fijngehakte knoflookteen
  • 75 g gekonfijte citroenen (in bokaal, verkrijgbaar in de supermarkt), uitgelekt, afgespoeld en in stukken gesneden
  • 4 koffielepels koolzaadolie
  • 6 radijzen, zonder de steeltjes en in schijfjes gesneden
  • 1 zakje van 25-28 g verse bladpeterselie, fijngehakt

Uit de keukenkast:

  • 4 koffielepels koolzaad- of olijfolie
  • Pitabroodjes of platbrood, om erbij te serveren

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Doe de lamsboutsteaks in een plastic zak voor levensmiddelen, samen met 25 g gekonfijte citroenen, peper, zout en 2 koffielepels olie. Vermeng alles, sluit de zak en leg hem minstens 20 minuten of de hele nacht in de koelkast.
  • Doe de rest van de citroenen in een grote kom, samen met de rest van de olie, de radijzen en bladpeterselie. Kruid met peper en zout en vermeng.
  • Bak de steaks 6 tot 8 minuten aan elke kant aan onder een voorverwarmde grill of op barbecue en laat het vlees nadien 2 minuten rusten. Verwarm intussen de pitabroodjes of het platbrood.
  • Serveer deze lamsboutsteaks met de relish en het brood.

  Tips en kooktijden

De gekonfijte citroenen kun je eventueel ook vervangen door geraspte zeste van citroen.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 20 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten