Lamsburgers met munt en gesmolten brie

INGREDIËNTEN

  • 450 g mager lamsgehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse munt of muntgelei
  • 25 g brie, in dunne plakjes gesneden

Voor de muntyoghurt:

  • 3 eetlepels magere yoghurt natuur
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt

BEREIDING

  • Vermeng het lamsgehakt met 2 eetlepels munt in een kom.
  • Maak er 4 hamburgers van. Bak ze 4 tot 6 minuten aan elke kant op een voorverwarmde grill of barbecue, tot wanneer ze goed gebakken zijn.
  • Tijdens de laatste 1 of 2 minuten van de baktijd, leg een beetje kaas op elke lamsburger en laat die smelten.
  • Voor de muntyoghurt: vermeng de yoghurt met de rest van de verse munt.
  • Serveer deze lamsburgers op geroosterde ciabatta met gegrilde paprika en lepel er de muntyoghurt over.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 12 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4