Lamsburgers Thaise stijl

INGREDIËNTEN

  • 450 g mager lamsgehakt
  • 2 koffielepels kant-en-klare Thaise rode currypasta
  • 1 koffielepel Thaise vissaus (facultatief)
  • 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
  • 1 limoen, de geraspte schil en het sap ervan

BEREIDING

  • Doe alle ingrediënten voor de lamsburgers in een grote kom en vermeng.
  • Maak er met licht vochtige handen 4 hamburgers van met een diameter van ongeveer 9 cm. Leg ze op een bord, dek af en plaats 20 minuten in de koelkast.
  • Bak de lamsburgers op een warme barbecue of voorverwarmde grill. Reken 6 tot 8 minuten aan elke kant tot wanneer ze klaar zijn en de vleesjus helder kleurt.
  • Serveer deze lamsburgers tussen hamburgerbroodjes met een slaatje en diverse relishes en sausen.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 20 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4