Spring naar de inhoud
contact
Home
LAM & RUND
lamsvlees
rundvlees
British kwaliteits
Voedingswaarde
Dierenwelzijn en het milieu
Recepten
Homemade
RECEPTEN VAN ONZE CHEFS
Nieuws
Onze publicaties
FR
Menu
Home
LAM & RUND
lamsvlees
rundvlees
British kwaliteits
Voedingswaarde
Dierenwelzijn en het milieu
Recepten
Homemade
RECEPTEN VAN ONZE CHEFS
Nieuws
Onze publicaties
FR
Lamscarré en lamszwezerik met asperges, kikkererwten en jus van zwarte knoflook
Wouter Van Hoof
Hoeve Roosbeek
INGREDIËNTEN
Bereidingstijd:
60 min
4 asperges
1 koolrabi
1 paprika
2 radijzen
2 mini artisjokken
50 g tuinbonen
1 roscoff-ui
2 mini courgettes
1 sjalot
Peterselie
50 g kikkererwten
Hummus
Labneh
Buikspek van het lam
Mierikswortel
Zwarte knoflook
Rozemarijn
Lamsjus
BEREIDING
Schil en blancheer kort de asperges.
Pof de paprika, schil en steek uit.
Maak de artisjokken schoon en kook ze beetgaar in bouillon.
Pof de roscoff-ui en snij in punten.
Wel de zwezerik, maak hem schoon en bak deze krokant.
Bak de lamscarré kort aan in de pan.
Wrijf de lamscarré vervolgens in met mierikswortel, voeg er enkele teentjes zwarte knoflook en takjes rozemarijn aan toe en gaar verder in de oven.
Stoof de sjalot, tuinbonen en kikkererwten samen aan.
Kruid de labneh met piment d’espelette en verse kruiden.
Snij de courgettes in twee en grill ze.
Snij de koolrabi in plakken, steek ze uit en blancheer kort.
Snij de radijzen in dunne plakken.
Bak het buikspek krokant en doe dit bij het mengsel van kikkererwten, tuinbonen en sjalot.
Eens het lam klaar is, deglaceer het en voeg de teentjes zwarte knoflook en gebrande rozemarijn bij de lamsjus.
mastercooks.be
AANTAL PERSONEN:
4
Advies