Lamscarré en lamszwezerik met asperges, kikkererwten en jus van zwarte knoflook

Wouter Van Hoof

Hoeve Roosbeek

INGREDIËNTEN

Bereidingstijd: 60 min

  • 4 asperges
  • 1 koolrabi
  • 1 paprika
  • 2 radijzen
  • 2 mini artisjokken
  • 50 g tuinbonen
  • 1 roscoff-ui
  • 2 mini courgettes
  • 1 sjalot
  • Peterselie
  • 50 g kikkererwten
  • Hummus
  • Labneh
  • Buikspek van het lam
  • Mierikswortel
  • Zwarte knoflook
  • Rozemarijn
  • Lamsjus

BEREIDING

  • Schil en blancheer kort de asperges.
  • Pof de paprika, schil en steek uit.
  • Maak de artisjokken schoon en kook ze beetgaar in bouillon.
  • Pof de roscoff-ui en snij in punten.
  • Wel de zwezerik, maak hem schoon en bak deze krokant.
  • Bak de lamscarré kort aan in de pan.
  • Wrijf de lamscarré vervolgens in met mierikswortel, voeg er enkele teentjes zwarte knoflook en takjes rozemarijn aan toe en gaar verder in de oven.
  • Stoof de sjalot, tuinbonen en kikkererwten samen aan.
  • Kruid de labneh met piment d’espelette en verse kruiden.
  • Snij de courgettes in twee en grill ze.
  • Snij de koolrabi in plakken, steek ze uit en blancheer kort.
  • Snij de radijzen in dunne plakken.
  • Bak het buikspek krokant en doe dit bij het mengsel van kikkererwten, tuinbonen en sjalot.
  • Eens het lam klaar is, deglaceer het en voeg de teentjes zwarte knoflook en gebrande rozemarijn bij de lamsjus.

AANTAL PERSONEN: 

4

Advies