Lamsfingers met pikante dipsaus

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 450 g lamsboutsteaks in repen gesneden
  • ¼ fijngesnipperde rode kool
  • 2 geraspte wortelen
  • 45 ml gedistilleerde witte azijn
  • 75 g bloem
  • 5 koffielepel knoflookzout
  • Zwarte peper
  • 2 losgeklopte eieren
  • 100 g panko broodkruim
  • 90 ml frituurolie

Voor de pikante dipsaus :

  • 15 ml worcestersaus
  • 60 ml ketchup
  • 30 ml oestersaus
  • 10 g suiker
  • 150-200 g Griekse yoghurt (eventueel)
  • Een paar druppels rode voedingskleurstof (eventueel)

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Doe de fijngesnipperde kool en geraspte wortelen in een grote kom. Giet de azijn erbij, vermeng, dek de kom af en houd opzij.
  • Vermeng alle ingrediënten voor de dipsaus in een kommetje, dek af en houd opzij.
  • Doe de bloem in een diep bord, doe er het knoflookzout bij en kruid met zwarte peper. Wentel de reepjes lamsvlees in de bloem, schud er de overtollige bloem af, dompel ze onder in de losgeklopte eieren en wentel ze vervolgens in het broodkruim.
  • Verwarm de frituurolie in een grote pan tot wanneer die goed heet is.
  • Bak de fingers 5 tot 10 minuten in deze olie en draai ze af en toe om tot wanneer ze overal mooi goudbruin zien. Laat ze nadien uitlekken op absorberend keukenpapier.
  • Serveer de lamsfingers met de pikante dipsaus en de salade van opgelegde rode kool en wortelen.

  Tips en kooktijden

Het panko broodkruim kun je eventueel ook vervangen door geplette cornflakes. Het beste is om de fingers op voorhand klaar te maken en ze nog een uurtje in de koelkast te bewaren vooraleer je ze bakt, waardoor ze krokanter gaan zijn.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten