Lamsgebraad Thaise stijl

INGREDIËNTEN

  • 900 g-1,25 kg magere lamsschouder of magere lamsbout
  • 2-3 eetlepels kant-en-klare groene of rode currypasta
  • 1 stengel citroengras, fijngehakt
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 180-190°C (160-170°C heteluchtoven).
  • Leg het gebraad op een snijplank en maak met een scherp mes meerdere inkervingen in het vlees, kruid met peper en zout.
  • Vermeng de currypasta met het citroengras en de olie in een kommetje. Strijk het vlees in met de helft van deze mix. Leg het in een ondiepe schotel, dek af en laat minstens 2 uur of de hele nacht marineren in de koelkast.
  • Leg het vlees in een grote ovenschotel met antiaanbaklaag, dek af met aluminiumfolie, plaats de schotel op een ovenrooster en braad het vlees al naargelang de gewenste tijd.
  • Strijk het vlees 15 tot 20 minuten voor het einde van de baktijd in met de rest van de currymix.
  • Serveer dit lamsgebraad met rode uien, paprika’s en chilipepers in de oven, samen met nieuwe aardappelen in de schil, bestrooid met geroosterde en gedroogde kokos of mosterdzaadjes.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 1 uur

Voor medium gebakken : 25 minuten per 450 g + 25 minuten

Voor goed doorbakken: 30 minuten per 450 g + 30 minuten

AANTAL PERSONEN: