Restaurant: Pierre Burtonboy, chef à domicile
23 december 2022
4
1
Vermeng de amandelen met het paneermeel en de parmezaan in een kom.
2
Versnijd de lamscarrés en kruid de lamskoteletten. Wentel ze in de bloem, haal ze vervolgens door het losgeklopt ei en de paneermeelmix.
3
Schil de butternut en verwijder de zaden. Snij er met een mandoline of scherp mes dunne reepjes van 3 cm breed van.
4
Breng gezouten water aan de kook en blancheer de reepjes butternut 1 min. Koel af in ijswater en laat uitlekken.
5
Wrijf bakvormpjes van ongeveer 8 cm diameter in met boter. Strooi er wat tijm in, peper, zout en suiker. Vul op met de reepjes butternut, verticaal en in cirkelvorm.
6
Plaats de opgevulde bakvormpjes 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Dek de bakvormpjes af met bladerdeeg en plaats ze opnieuw 20 min in de oven.
7
Doe de kalfsfond in een steelpan en laat inkoken, voeg vervolgens een klontje boter toe en wat verse tijm.
8
Doe 3 eetlepels olie in een pan en bak er de lamskoteletten in aan (2 min aan elke kant).
9
Haal de tatins uit de bakvormjes, schik de lamskoteletten op een bord en werk af met de saus. Decoreer de tatins met wat verse kruiden, stukjes druiven en enkele bosbessen.