Lamskoteletjes met ahornsiroop

INGREDIËNTEN

  • 4 lamskoteletjes
  • 1 citroen, de geraspte schil ervan
  • 2 eetlepels balsamicoazijn of rode wijn
  • 2-3 eetlepels ahornsiroop of honing
  • ½ koffielepel kaneelpoeder
  • Extra citroenzeste voor de afwerking

BEREIDING

  • Kruid de lamskoteletjes en bestrijk ze overal met de citroenzeste.
  • Bak ze 5 tot 7 minuten aan elke kant onder een medium warme grill of op een voorverwarmde barbecue.
  • Doe intussen de balsamicoazijn, ahornsiroop of honing en kaneel in een kommetje en vermeng.
  • Bestrijk de koteletjes aan beide kanten met dit glazuur. Leg ze opnieuw onder de grill of op de barbecue en bak ze aan elke kant nog 1 tot 2 minuten extra.
  • Werk de koteletjes af met de extra citroenzeste en serveer met een slaatje.

Tips en kooktijden

Voorbereiding : 5 minuten

Bereiding: 16 minuten

AANTAL PERSONEN: 

2