Lamskoteletjes met munt

INGREDIËNTEN

  • 4 lamskoteletten of sneden lamsbout

Voor de marinade:

  • 1 eetlepel koolzaad- of zonnebloemolie
  • 2 koffielepels kant-en-klare muntsaus (verkrijgbaar in de supermarkt of speciaalzaak)
  • 1-2 eetlepels balsamicoazijn

Voor de salade:

  • 900 g kleine nieuwe aardappelen, in vier gesneden, gekookt en afgekoeld
  • 3-4 eetlepels magere Griekse yoghurt
  • ½ citroen, de geraspte zeste en het sap ervan
  • 1 fijngesneden kleine rode ui of 2 fijngesnipperde lente-uien
  • 1 gepelde en geplette knoflookteen
  • 2 x 1 groot handvol tuinkers
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie

BEREIDING

  • Voor de marinade : doe alle ingrediënen in een ondiepe kom en breng op smaak met peper en zout. Leg het lamsvlees erin, dek de kom af en houd opzij.
  • Voor de salade: doe alle ingrediënten in een grote kom, breng op smaak met peper en zout en houd opzij.
  • Bak het lamsvlees in een pan met antiaanbaklaag, onder een medium warme grill of op de barbecue, gedurende 6 tot 8 minuten aan elke kant of tot wanneer de vleesjus helder ziet.
  • Serveer deze lamskoteletjes of sneden lamsbout met de aardappelsalade.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 16 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4