2 koffielepels kant-en-klare muntsaus (verkrijgbaar in de supermarkt of speciaalzaak)
1-2 eetlepels balsamicoazijn
Voor de salade:
900 g kleine nieuwe aardappelen, in vier gesneden, gekookt en afgekoeld
3-4 eetlepels magere Griekse yoghurt
½ citroen, de geraspte zeste en het sap ervan
1 fijngesneden kleine rode ui of 2 fijngesnipperde lente-uien
1 gepelde en geplette knoflookteen
2 x 1 groot handvol tuinkers
2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
BEREIDING
Voor de marinade : doe alle ingrediënen in een ondiepe kom en breng op smaak met peper en zout. Leg het lamsvlees erin, dek de kom af en houd opzij.
Voor de salade: doe alle ingrediënten in een grote kom, breng op smaak met peper en zout en houd opzij.
Bak het lamsvlees in een pan met antiaanbaklaag, onder een medium warme grill of op de barbecue, gedurende 6 tot 8 minuten aan elke kant of tot wanneer de vleesjus helder ziet.
Serveer deze lamskoteletjes of sneden lamsbout met de aardappelsalade.