Lamskoteletjes met pesto van brandnetel, quinoa en lentesla

INGREDIËNTEN

  • 4 magere lamskoteletten

Voor de pesto van brandnetel:

  • 25 g brandnetels, zonder de steeltjes, gewassen en geblancheerd
  • 25 g gegrilde pijnboompitten of hazelnoten, grofgehakt
  • 1 tot 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • 2 eetlepels gemalen parmezaan
  • 5 eetlepels koolzaad- of extra virgin olijfolie

Voor de salade:

  • 300 ml groentebouillon
  • 100 g quinoa
  • 1 grote courgette, in dunne plakken gesneden
  • 3 eetlepels koolzaad- of extra virgin olijfolie
  • 1 citroen, de zeste en het sap ervan
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • 1 bos verse kruiden (koriander, munt, bladpeterselie), grofgehakt
  • 25 g pompoenpitzaden

BEREIDING

  • Voor de pesto: doe de brandnetels, pijnboompitten (of hazelnoten), knoflook en parmezaan in een keukenrobot en mix.
  • Voeg er beetje bij beetje de olie bij en mix tot een homogeen mengsel. Kruid eventueel met peper en zout en zet opzij.
  • Voor de salade: doe de bouillon in een grote kookpot en breng aan de kook. Doe de quinoa erbij, zet het vuur lager, dek af en laat 15 tot 20 minuten zacht koken.
  • Laat de quinoa uitlekken en doe dit in een grote kom. Roer er met een vork door, zet opzij en laat verder afkoelen. Eens de quinoa is afgekoeld, voeg er de overige ingrediënten van de salade bij en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Kruid de lamskoteletten en bak ze onder een voorverwarmde grill, medium warm, of op de barbecue 6 tot 8 minuten aan elke kant.
  • Serveer de lamskoteletjes met de pesto en de salade.

I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 20 minuten

AANTAL PERSONEN: 

2