Voor de pesto: doe de brandnetels, pijnboompitten (of hazelnoten), knoflook en parmezaan in een keukenrobot en mix.
Voeg er beetje bij beetje de olie bij en mix tot een homogeen mengsel. Kruid eventueel met peper en zout en zet opzij.
Voor de salade: doe de bouillon in een grote kookpot en breng aan de kook. Doe de quinoa erbij, zet het vuur lager, dek af en laat 15 tot 20 minuten zacht koken.
Laat de quinoa uitlekken en doe dit in een grote kom. Roer er met een vork door, zet opzij en laat verder afkoelen. Eens de quinoa is afgekoeld, voeg er de overige ingrediënten van de salade bij en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Kruid de lamskoteletten en bak ze onder een voorverwarmde grill, medium warm, of op de barbecue 6 tot 8 minuten aan elke kant.
Serveer de lamskoteletjes met de pesto en de salade.