Lamskoteletjes met pittige citrusmix

Aantal personen

2

  Ingrediënten

  • 6 lamskoteletjes
  • 100 g bittere sinaasappelconfituur
  • 2 koffielepels dijonmosterd
  • 1 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 koffielepels fijngehakte verse rozemarijnblaadjes
  • 2 koffielepels koolzaadolie
  • 6 takjes verse tijm
  • Begeleiding : puree van zoete aardappelen en seizoensgroenten.

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Doe de confituur, mosterd en wijnazijn in een kommetje en roer alles goed om.
  • Leg de lamskoteletten op een snijplank, kruid ze met peper en zout en strooi er aan beide kanten de rozemarijn over.
  • Verwarm olie in een pan met antiaanbaklaag en bak er de koteletjes 6 tot 8 minuten in aan, draai ze één keer om.
  • Voeg de citrusmengeling en de tijm eraan toe, zet het vuur lager en bak nog 6 tot 8 minuten extra tot wanneer de saus dikker wordt en start met karamelliseren.
  • Serveer deze lamskoteletjes met puree van zoete aardappelen en seizoensgroenten.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding : 20 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten