Lamskoteletjes met salade van aardappel, waterkers en kruiden
INGREDIËNTEN
8 magere lamskoteletjes, lamskroon of ontbeende lamsboutsteaks
2 eetlepels olijfolie
Voor de salade van aardappel met waterkers, kruiden en radijs:
350 g kleine nieuwe aardappelen, gekookt en in 4 gesneden
1 zakje van 85 g verse blaadjes waterkers, afgespoeld en drooggedept
2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
10 verse radijzen, in dunne schijfjes gesneden
Voor de romige dressing:
3 eetlepels Griekse yoghurt
Het sap van ½ citroen
1 koffielepel knoflookpasta of 1 kleine knoflookteen, gepeld en geplet
BEREIDING
Verwarm een grote bakpan of grillpan met antiaanbaklaag op een medium hoog vuur.
Leg de lamskoteletten op een snijplank, kruid met peper en zout, bestrijk met olijfolie en bak 6 tot 8 minuten aan beide kanten.
Doe intussen alle ingrediënten voor de salade in een grote kom. Vermeng ook alle ingrediënten voor de romige dressing en meng die voorzichtig onder de salade.
Serveer de lamskoteletjes met deze salade en knapperig brood.