Lamskoteletjes met salade van aardappel, waterkers en kruiden

INGREDIËNTEN

  • 8 magere lamskoteletjes, lamskroon of ontbeende lamsboutsteaks
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de salade van aardappel met waterkers, kruiden en radijs:

  • 350 g kleine nieuwe aardappelen, gekookt en in 4 gesneden
  • 1 zakje van 85 g verse blaadjes waterkers, afgespoeld en drooggedept
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
  • 10 verse radijzen, in dunne schijfjes gesneden

Voor de romige dressing:

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • Het sap van ½ citroen
  • 1 koffielepel knoflookpasta of 1 kleine knoflookteen, gepeld en geplet

BEREIDING

  • Verwarm een grote bakpan of grillpan met antiaanbaklaag op een medium hoog vuur.
  • Leg de lamskoteletten op een snijplank, kruid met peper en zout, bestrijk met olijfolie en bak 6 tot 8 minuten aan beide kanten.
  • Doe intussen alle ingrediënten voor de salade in een grote kom. Vermeng ook alle ingrediënten voor de romige dressing en meng die voorzichtig onder de salade.
  • Serveer de lamskoteletjes met deze salade en knapperig brood.

Tips en kooktijden

Voorbereiding : 20 minuten

Bereiding: 16 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4