Lamskroon met feestelijke rijstvulling

Aantal personen

6

  Ingrediënten

  • 1 lamskroon (16 koteletjes)

Voor de rijstvulling:

  • 1 eetlepel koolzaad- of olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 4 kardemompeulen, geplet
  • ½ kaneelstokje
  • 225 g basmatirijst, afgespoeld onder koud water
  • 400 ml warme groentebouillon
  • 25 g ongezouten pistachenoten, grofgehakt
  • 50 g verse granaatappelzaden, zonder schilletjes

Voor de granaatappelpasta:

  • 1 knoflookteen, gepeld en fijngehakt
  • 2 koffielepel gedroogde oregano of marjolein
  • 4 eetlepels granaatappelsiroop (te koop in grote supermarkten of online)
  • 2 eetlepels koolzaad- of olijfolie

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Voor de vulling: verwarm de olie in een grote kookpot en stoof er de ui en de specerijen 2 tot 3 minuten in aan. Doe de rijst erbij en verwarm nogmaals 2 tot 3 minuten, terwijl je af en toe roert.
  • Giet de bouillon erbij, kruid eventueel met peper en zout, en breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek de kookpot af en laat 15 tot 20 minuten pruttelen. Haal de kookpot van het vuur en verwijder de kardemom en het kaneelstokje. Roer met een vork door de rijst en voeg er de granaatappelzaden en pistaches aan toe. Zet opzij en laat 10 minuten afkoelen.
  • Weeg de lamskroon en bereken de gaartijd (zie ‘tips’).
  • Voor de granaatappelpasta: vermeng alle ingrediënten in een kommetje. Strijk de binnen- en buitenkant van de lamskroon in met deze pasta.
  • Verwarm de oven voor op 180-190 °C (160-170 °C heteluchtoven). Maak een cirkel met de lamskroon een lepel er de rijstvulling in. Dek de vulling bovenaan af met aluminiumfolie en wikkel eventueel ook aluminiumfolie rondom de botjes.
  • Plaats de lamskroon in een met folie bedekte ovenschotel en zet hem in een voorverwarmde oven, al naargelang de berekende gaartijd. Verwijder 10 minuten voor het einde van de baktijd de aluminiumfolie van de vulling bovenaan en zet opnieuw in de oven.
  • Haal de ovenschotel uit de oven, verwijder de aluminiumfolie van de botjes en serveer deze gevulde lamskroon met seizoensgroenten.

  Tips en kooktijden

En waarom zou je dit recept niet een keer proberen met onze andere heerlijke vulling van erwtjes met munt ? Doe 450 g verse of ontdooide erwtjes in een keukenrobot, samen met 25 g gesmolten boter, 2 eetlepels fijngehakte verse munt, 1 koffielepel fijne kristalsuiker, 4 eetlepels verse room, peper en zout. Mix dit heel even en volg nadien het recept vanaf stap 4.

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding: 50 minuten

  • Voor medium gebakken lamskroon : 25 minuten per 450 g + 25 minuten.
  • Voor goed gebakken lamskroon: 30 minuten per 450 g + 30 minuten.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten