Lamskroon met lentegroenten en muntboter

INGREDIËNTEN

  • 1 lamskroon
  • Versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 groot handvol fijngehakte verse munt, peterselie, tijm en rozemarijn
  • 2 eetlepels muntgelei (te koop in de Britse supermarkt)

Voor de groenten:

  • Een selectie lentegroenten zoals asperges, erwtjes, lente-uitjes enz.
  • 25 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 180-190 °C.
  • Weeg de lamskroon en bereken de gaartijd (zie ‘tips’). Maak meerdere brede en diepe inkervingen tussen de botjes, kruid met peper en zout en vul op met de verse kruidenmengeling. Leg de lamskroon in een open ovenschotel en plaats hem al naargelang de berekende gaartijd in de oven.
  • Haal 10 minuten voor het einde van de gaartijd het vlees eruit, bestrijk met de muntgelei en plaats opnieuw in de oven.
  • Stoom je selectie lentegroenten tot ze beetgaar zijn. Vermeng de boter met de verse munt. Leg de groenten op een warme schotel en laat er de muntboter over smelten.
  • Serveer deze lamskroon met lentegroenten en munt met gekookte nieuwe aardappelen.

I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 1 uur

  • Voor medium gebakken lamskroon : 25 minuten per 450 g + 25 minuten.
  • Voor goed gebakken lamskroon: 30 minuten per 450 g + 30 minuten.

AANTAL PERSONEN: 

6