Lamsniertjes met mosterd en citroen

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 450 g lamsniertjes, schoongemaakt en in vier gesneden
  • 1-2 eetlepels dijonmosterd
  • 50 g ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 1 kleine sjalot of lente-ui, fijngesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
  • Vers geroosterd broodkruim, voor de afwerking
  • Warme crumpets, muffins of brioche, voor de afwerking (crumpets vind je in Britse speciaalzaken)
  • Geraspte citroenzeste, voor de afwerking

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Vermeng de helft van de boter met de mosterd in een kommetje.
  • Verwarm de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag tot wanneer ze begint te schuimen. Doe de niertjes in de pan, kruid met peper en zout en bak ze 3 tot 4 minuten. Haal ze eruit en houd opzij.
  • Voor de saus : doe de fijngesnipperde sjalot of lente-ui in dezelfde pan van het vlees, stoof 1 tot 2 minuten aan, doe de wijn en het citroensap erbij en laat 3 tot 4 minuten sudderen, of tot wanneer de helft verdampt is.
  • Haal de pan van het vuur en doe er de mosterdboter in, laat deze zacht smelten, doe de niertjes en de vleesjus erbij en roer alles voorzichtig om.
  • Leg een geroosterde crumpet, muffin of dikke snede brioche te midden van een bord, lepel er een flinke portie lamsniertjes op en werk af met de peterselie, het broodkruim en de citroenzeste. Serveer onmiddellijk.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 10 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten