Lamsnootjes chimichurri met knapperige groenten en gebakken krielaardappelen

Alexandre POTTOK

POTTOK

Adres: Baljuwstraat 90 – 1050 Brussel

Telefoon: +32 (0)2 325 95 94

Website: www.pottok.be

INGREDIËNTEN

    • 4 lamsribstukken (lamsrack)

    Voor de saus:

    • 5 g peterselie
    • 8 g bieslook
    • 8 g koriander
    • 20 blaadjes munt
    • ½ knoflookteentje
    • 1 chilipepertje
    • 1 el wijnazijn
    • ½ limoen
    • 20 el sojaolie
    • 2 cm gember
    • ½ stengel citroengras
    • 1 sjalot
    • 1 el fish sauce
    • Bien mixer le tout pour obtenir une sauce homogène.

    Salade van knapperige groenten:

    • Wortels
    • Boontjes
    • Kerstomaatjes
    • Lente-ui
    • Komkommer

    Vinaigrette:

    • 1 limoen (sap)
    • 5 g koriander
    • 6 el olijfolie
    • Fleur de sel
    • Peper

BEREIDING

  1. Ontbeen de lamsribstukken. Leg de ontbeende ribstukken op de kant met het meeste vet in een hete pan en laat het vet wegsmelten. Snijd het overige vet eraf en en bak het vlees erin aan. Het is belangrijk dat het vlees mooi gekorst is aan de buitenkant, alvorens het in de oven te plaatsen. Zo is het vlees sappiger van smaak en bezit het een meer aangename textuur.
  2. Mix alle ingrediënten goed door elkaar voor een homogene saus.

AANTAL PERSONEN: 

4

Advies

Begeleiding:

In twee gesneden krielaardappelen, gebakken in rundvet.