Lamsragout met espresso

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 450 g magere en ontbeende lamsschouder in blokjes van 2,5 cm gesneden
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 knoflooktenen, geplet
  • 1 grote wortel, geschild en in grove stukken gesneden
  • 1 mespunt chilivlokken
  • 1 eetlepel gedroogde kruidenmix
  • 25 g bloem
  • 450 ml warme lamsbouillon
  • 1 scheutje worcestersaus
  • 100 ml sterke oploskoffie of espresso
  • 1 blik van 400 g zwarte bonen of kikkererwten, uitgelekt
  • 2 koffielepels verse tijm of bladpeterselie, fijngehakt

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwarm de olie in een grote pan, kruid het lamsvlees en bak het er 5 tot 6 minuten in aan. Doe dit vlees vervolgens in een grote stoofpot met deksel.
  • Voeg de uien, knoflook en stukjes wortel eraan toe en laat alles 3 tot 4 minuten mee aanstoven. Doe de chilivlokken, kruidenmix en bloem erbij en roer alles voorzichtig om.
  • Giet er de bouillon, worcestersaus en koffie bij. Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek de stoofpot af en laat 1 ½ uur sudderen tot wanneer het vlees mals is.
  • Voeg er 5 minuten voor het einde de zwarte bonen of kikkererwten aan toe.
  • Werk af met de verse kruiden en serveer met seizoensgroenten of bloemkoolrijst.

 

  • In de slow cooker: doe er 400 g blokjes lamsschouder in, peper en zout, 1 eetlepel gedroogde kruidenmix, 1 fijngehakte ui, 2 geplette knoflooktenen, 1 wortel in stukjes, 1 mespunt chilivlokken, 150 ml kippen- of groentebouillon, 100 ml sterke oploskoffie of espresso, 1 groot blik gekookte bonen (naar keuze), 1 scheutje worcestersaus en 1 eetlepel bloem. Plaats het deksel op de slow cooker en laat 4 tot 6 uur garen op de hoogste stand of 8 tot 10 uur op de laagste stand. Eens klaar, serveer met seizoensgroenten of bloemkoolrijst.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding : 15 minuten

Bereiding: 1 uur en 30 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten