Lamsragout met Indische specerijen

Aantal personen

6

  Ingrediënten

  • 675 g mager lamsvlees (schouder of bout) in blokjes van 2,5 cm gesneden
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 middelgrote ui in ringen gesneden
  • 1 blik van 400 g kerstomaten of tomaten in stukjes
  • 150 ml warme lamsbouillon
  • 400 g uitgelekte witte bonen
  • 100 g geraspte boerenkool of witte kool

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwam de olie in een grote pan met antiaanbaklaag. Doe intussen de blokjes lamsvlees in een grote kom, breng op smaak met peper en zout, doe de specerijen erbij en roer alles voorzichtig om.
  • Bak de blokjes lamsvlees 3 tot 4 minuten aan in de pan tot wanneer ze mooi bruin zien. Doe deze blokjes lamsvlees in een grote stoofpot. Bak de uiringen 1 tot 2 minuten aan in dezelfde pan van het vlees en doe ze ook in de stoofpot.
  • Voeg de tomaten en de bouillon eraan toe, breng aan de kook, zet het vuur lager, plaats een deksel op de stoofpot en laat 1 ½ tot 2 uur sudderen.
  • Voeg er 10 minuten voor het einde de witte bonen en de kool bij.
  • Werk af met fijngehakte verse koriander en serveer deze lamsragout met een chutney van mango, chapati, naanbrood of rijst.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 1 uur en 30 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten