Lamsragout met rabarber

Aantal personen

6

  Ingrediënten

  • 450-675 g mager lamsvlees (nek, schouder of bout) in blokjes van 2,5 cm gesneden
  • 2 koffielepels gemalen korianderzaadjes
  • 1 eetlepel olie
  • 8 sjalotten, gepeld en in hun geheel
  • 600 ml warme lamsbouillon
  • 2 koffielepels lichtbruine suiker
  • 2 rabarberstengels, in grove stukken gesneden
  • 100 g groene kool of boerenkool, versnipperd
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte verse munt

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Doe de blokjes lamsvlees in een grote kom en kruid ze met peper, zout en de gemalen koriander.
  • Verwarm de olie in een grote pan met antiaanbaklaag op een middelmatig vuur en bak er de blokjes lamsvlees 3 tot 4 minuten in aan tot wanneer ze lichtbruin zien. Doe ze vervolgens in een grote stoofpot die in de oven kan.
  • In dezelfde pan van het vlees, stoof er de sjalotten 2 tot 3 minuten in aan. Doe ze vervolgens in de stoofpot en voeg er ook de bouillon en suiker aan toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek de stoofpot af en plaats op het vuur of in een voorverwarmde oven van 170 °C (150 °C heteluchtoven) gedurende 1 ½ uur, roer alles regelmatig om.
  • Voeg er 5 tot 10 minuten voor het einde de stukjes rabarber en versnipperde kool aan toe.
  • Werk af met de verse kruiden en serveer met seizoensgroenten en rijst of aardappelpuree.

  Tips en kooktijden

Je kan de sjalotten ook vervangen door 1 grote ui in stukken gesneden.

Voorbereiding : 15 minuten

Bereiding : 1 uur en 30 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten