ST GEORGE LAMSRAGOUT, ZOALS AAN DE AMALFITAANSE KUST
INGREDIËNTEN
1,200 kg lamsstoofvlees in blokjes van 2 tot 4 cm
4 grote knoflooktenen
1 of 2 kleine rode pepers
200 g gele uien
2 aubergines
800 g kerstomaatjes
½ l droge witte wijn
1 koffielepel oregano
1 grote bos basilicum
fijne olijfolie
zout
zwarte peper van de molen.
BEREIDING
Plet de knoflooktenen, hak de rode pepers fijn en stoof aan in een grote kookpot met 2 eetlepels olijfolie, zonder dat de knoflook bruin wordt.
Voeg er de stukjes stoofvlees bij en bak het vlees aan alle zijden kort aan.
Bestrooi met oregano.
Voeg er de grofgehakte uien bij.
Eens de uien licht gestoofd zijn, voeg er de witte wijn bij.
Voeg er de kerstomaatjes aan toe, in vier gesneden.
Plaats een deksel op de kookpot en laat iets meer dan een half uur sudderen, neem er vervolgens het deksel af en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
Snijd ondertussen de aubergines in dobbelsteentjes van 1 cm dik en stoof ze met een klein beetje olijfolie aan in een pan met antikleeflaag.
Laat de aubergineblokjes goed uitlekken, voeg ze bij het stoofvlees en laat nog 5 minuten sudderen.
Verdeel de lamsragout over de borden en strooi er wat verse basilicum overheen.