ST GEORGE LAMSRAGOUT, ZOALS AAN DE AMALFITAANSE KUST

INGREDIËNTEN

  • 1,200 kg  lamsstoofvlees in blokjes van 2 tot 4 cm
  • 4 grote knoflooktenen
  • 1 of 2 kleine rode pepers
  • 200 g gele uien
  • 2 aubergines
  • 800 g kerstomaatjes
  • ½ l droge witte wijn
  • 1 koffielepel oregano
  • 1 grote bos basilicum
  • fijne olijfolie
  • zout
  • zwarte peper van de molen.

BEREIDING

  1. Plet de knoflooktenen, hak de rode pepers fijn en stoof aan in een grote kookpot met 2 eetlepels olijfolie, zonder dat de knoflook bruin wordt.
  2. Voeg er de stukjes stoofvlees bij en bak het vlees aan alle zijden kort aan.
  3. Bestrooi met oregano.
  4. Voeg er de grofgehakte uien bij.
  5. Eens de uien licht gestoofd zijn, voeg er de witte wijn bij.
  6. Voeg er de kerstomaatjes aan toe, in vier gesneden.
  7. Plaats een deksel op de kookpot en laat iets meer dan een half uur sudderen, neem er vervolgens het deksel af en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  8. Snijd ondertussen de aubergines in dobbelsteentjes van 1 cm dik en stoof ze met een klein beetje olijfolie aan in een pan met antikleeflaag.
  9. Laat de aubergineblokjes goed uitlekken, voeg ze bij het stoofvlees en laat nog 5 minuten sudderen.
  10. Verdeel de lamsragout over de borden en strooi er wat verse basilicum overheen.
  11. Serveer met noedels, pasta, rijst of aardappelen.

Tips en kooktijden

lamsragout, zoals aan de Amalfitaanse kust.

AANTAL PERSONEN: 

4