Lamsrumpsteak in de oven met rode pesto

Aantal personen

2

  Ingrediënten

  •   2 x 150-175 g magere lamsrumpsteak
  •   Versgemalen peper en zout

Voor de rode pesto:

  •     Zakje van 25-30 g verse basilicumblaadjes
  •     25 g pijnboompitten, licht geroosterd
  •     1 grote knoflookteen, fijngehakt
  •     50 g zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt
  •     25-50 g geraspte parmezaan
  •     150 ml extra virgen olijfolie

Afwerking : geroosterde pijnboompitten

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180-190 °C.
  • Voor de rode pesto : doe alle ingrediënten in een blender, mix tot een homogeen geheel en kruid met peper en zout. Doe dit in een kommetje en houd opzij.
  • Leg de lamsrumpsteaks op een snijplank, kruid ze met peper en zout en bestrijk ze elk met 2 eetlepels rode pesto. Leg ze op een ovenschotel, plaats deze in het midden van de oven op een rooster bedekt met aluminiumfolie en bak het vlees naar wens.
  • Leg het vlees op een warm bord, dek af met aluminiumfolie en laat 2 tot 3 minuten rusten.
  • Strooi er een handvol geroosterde pijnboompitten over, snijd het vlees in plakjes en serveer met gebakken of geroosterde aardappelen, een beetje lamsjus en rauwe blaadjes babyspinazie.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding : 10 minuten

Bereiding: 30 minuten

Medium gebakken : 15 minuten

Goed doorbakken : 25-30 minuten

Tip :

Doe de rest van de rode pesto in een bokaal, giet er een laagje olijfolie op en bewaar hem tot 1 week in de koelkast. En waarom zou je deze rode pesto ook niet bij lamsbout gebruiken? Het enige wat je moet doen is halverwege de baktijd er de lamsbout mee instrijken en hem opnieuw in de oven zetten.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten