Lamsschouder met harissa

Aantal personen

8

  Ingrediënten

  • 1,8 kg lamsschouder in zijn geheel
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 4 eetlepels kant-en-klare harissapasta
  • 200 ml lams- of groentebouillon
  • ½ zakje verse muntblaadjes, fijngehakt
  • 1 zakje van 100 g verse granaatappelzaden
  • 100 ml Griekse yoghurt natuur
  • Het sap van ½ citroen

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 °C (140 °C heteluchtoven)
  • Leg het lamsvlees op een snijplank en maak met een scherp mes meerdere inkervingen in het vlees. Kruid het vlees met peper en zout en wrijf het aan beide kanten in met de harissapasta. Leg de lamsschouder in een braadslede van ongeveer 40 x 30 cm met antiaanbaklaag en giet er de bouillon bij.
  • Dek het vlees af met bakpapier en vervolgens met aluminiumfolie en plaats de braadslede 4 uur in de oven.
  • Haal de lamsschouder uit de oven, leg het vlees op een snijplank en trek er met een vork draadjes vlees af, terwijl je de lamsschouder stevig vasthoudt met een andere vork.
  • Overgiet deze draadjes lamsvlees met Griekse yoghurt en werk af met verse munt, granaatappelzaden en citroensap. Serveer met rijst of couscous.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 4 uur

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten