Lamssteaks gemarineerd met lavendel en balsamico

INGREDIËNTEN

  • 6 magere lamskoteletten of lamssteaks
  • 2 eetlepels lavendelbloemen en zaadhoofden (houd de steeltjes van de lavendel bij)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 koffielepels ciderazijn
  • 1 mespunt donkerbruine suiker
  • 2-3 knoflooktenen, gepeld en geplet
  • 2 kleine sjalotten, gepeld en in ringen gesneden
  • 225 g dunne aspergepunten, geschild en beetgaar gekookt
  • 300 g peultjes of verse boontjes, gedopt en beetgaar gekookt
  • 3 takjes verse munt, fijngehakt
  • 4 koffielepels citroensap
  • 4 eetlepels hazelnootolie
  • 1 knoflookteen, gepeld en geplet (facultatief)

BEREIDING

  • Voor de marinade: doe de bloemen en zaadhoofden van de lavendel in een vijzel, samen met de olijfolie. Plet alles voorzichtig fijn met een stamper waardoor de essentiële oliën vrijkomen.
  • Leg het lamsvlees in een ondiepe schotel. Lepel de lavendelmix en de rest van de marinade over het lamsvlees, dek de schotel af en laat minstens 2 uur of de hele nacht marineren in de koelkast.
  • Voor de dressing: vermeng alle ingrediënten en bewaar in de koelkast tot wanneer je de dressing nodig hebt.
  • Bak de steaks 12 tot 16 minuten op een voorverwarmde barbecue of grill en draai ze regelmatig om.
  • Serveer de steaks met de salade en de dressing.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 16 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6