280 g gegrilde rode paprika’s, uitgelekt en grof gehakt
1 rode chilipeper, zonder zaadjes en zaadlijsten, fijngehakt (optioneel)
1 grote bos verse koriander of platte peterselie, fijngehakt
60 g raketsla of jonge spinazie
Enkele partjes citroen voor de afwerking
BEREIDING
Verwarm een grote pan met anti-aanbaklaag op een hoog vuur.
Meng ondertussen in een kleine kom de harissa met de olie. Bestrijk de biefstukken aan beide kanten met deze gearomatiseerde olie.
Bak het lamsvlees 2 tot 3 minuten aan elke kant (voor medium) en snijd het vervolgens in reepjes. Als je het lamsvlees minder ‘rosé’ wilt, bak het dan nog eens 1 tot 2 minuten aan beide kanten.
Doe de rijst, maïs, paprika, chilipepers (eventueel), kruiden, raketsla of jonge spinazie en het lamsvlees in een grote kom.
Breng op smaak met peper en zout, voeg citroensap toe en meng alles door elkaar. Werk af met enkele partjes citroen en serveer.