Lamsvlees met harissa en rijstsalade

INGREDIËNTEN

  •   400 g dun gesneden lamsbiefstuk
  •   1 eetlepel harissapasta
  •   2 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  •   250 g volkorenrijst, gekookt en afgekoeld
  •   200 g maïskorrels, uitgelekt
  •   280 g gegrilde rode paprika’s, uitgelekt en grof gehakt
  •   1 rode chilipeper, zonder zaadjes en zaadlijsten, fijngehakt (optioneel)
  •   1 grote bos verse koriander of platte peterselie, fijngehakt
  •   60 g raketsla of jonge spinazie
  •   Enkele partjes citroen voor de afwerking

BEREIDING

  1.       Verwarm een grote pan met anti-aanbaklaag op een hoog vuur.
  2.       Meng ondertussen in een kleine kom de harissa met de olie. Bestrijk de biefstukken aan beide kanten met deze gearomatiseerde olie.
  3.       Bak het lamsvlees 2 tot 3 minuten aan elke kant (voor medium) en snijd het vervolgens in reepjes. Als je het lamsvlees minder ‘rosé’ wilt, bak het dan nog eens 1 tot 2 minuten aan beide kanten.
  4.       Doe de rijst, maïs, paprika, chilipepers (eventueel), kruiden, raketsla of jonge spinazie en het lamsvlees in een grote kom.
  5.       Breng op smaak met peper en zout, voeg citroensap toe en meng alles door elkaar. Werk af met enkele partjes citroen en serveer.

I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 10 minuten

In het glas : geen wijn aanbevolen

AANTAL PERSONEN: 

4