Met thee gerookte lamskoteletjes en Koreaanse dipsaus met witte miso

INGREDIËNTEN

  • 8 magere lamskoteletten

Voor de marinade :

  • ½ rode ui, fijngehakt
  • 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • 1 stuk verse gember van 5 cm, fijngehakt
  • 1 rood chilipepertje, zonder de zaadjes en grofgehakt
  • 1 eetlepel rijstazijn of sherryazijn

Voor de gerookte lamskoteletten:

  • 8 eetlepels rookchips
  • 5 eetlepels ongekookte rijstkorrels
  • 2 eetlepels groene matcha theeblaadjes (gebruik de blaadjes van de theezakjes)

Voor de Koreaanse dipsaus met witte miso:

  • 100 g kant-en-klare gochujang (Koreaanse pasta)
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 2 koffielepels witte misopasta
  • 1 eierdooier
  • Versgehakte koriander en chilipepertjes voor de afwerking

BEREIDING

  • Voor de marinade: vermeng alle ingrediënten in een grote en ondiepe kom.
  • Leg de koteletten erin, dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uur of de hele nacht marineren in de koelkast.
  • Verwarm een wokpan of een grote kookpot en doe er de rookchips in. Eens ze roken, voeg er de rijst aan toe. Verwarm 2 tot 3 minuten en doe er vervolgens de groene theeblaadjes bij.
  • Doe de lamskoteletten in een bamboe stoommand, dek af, plaats op de rookmix en laat 3 tot 4 minuten roken.
  • Voor de dipsaus: neem een steelpannetje, doe er de gochujang, rijstazijn, suiker en miso in en vermeng met een klopper. Zet vervolgens op een laag vuur en roer regelmatig om. Haal van het vuur en klop er de eierdooier onder. Zet opzij en laat afkoelen.
  • Grill de koteletten onder een medium warme voorverwarmde grill of leg ze op de barbecue en bak ze 2 tot 3 minuten aan elke kant.
  • Werk deze koteletjes af met versgehakte koriander en fijngehakte chilipeper en serveer er de dipsaus bij.

I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Opgelet: dit recept bevat gedeeltelijk gekookte eieren.

 

Voorbereiding : 2 uur en 10 minuten

Bereiding: 10 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4