Mini lamsgebraad met dressing van ansjovis, munt en citroen

INGREDIËNTEN

  •   400-450 g mager lamsgebraad
  •   2 eetlepels koolzaad- of extra virgen olijfolie

Voor de dressing van ansjovis, munt en citroen:

  •     1 grote bos verse munt, fijngehakt maar zonder de steeltjes
  •     2 koffielepels sherryazijn
  •     12 ansjovisfilets in olie
  •     4 koffielepels dijonmosterd of oude graanmosterd
  •     Sap van 1 citroen
  •     2 eetlepels honing

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Leg het lamsgebraad op een snijplank, maak meerdere inkervingen in het vlees, kruid met peper en zout en sprenkel er de olie over. Leg het vlees in een ovenschotel en plaats 35 tot 40 minuten in de oven (voor medium gebakken).
  • Maak intussen de dressing: doe alle ingrediënten in een blender, breng op smaak met peper en zout en mix tot een gladde saus. Doe dit in een kommetje en houd opzij.
  • Haal het lamsgebraad uit de oven, leg het op een warm bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 tot 10 minuten rusten.
  • Snijd het vervolgens in plakken, verdeel het over warme borden en lepel er de dressing over. Serveer met aardappelen en seizoensgroenten.

I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 40 minuten

AANTAL PERSONEN: 

3