Mini lamsgebraad met glazuur van ananas en gember

Aantal personen

3

  Ingrediënten

  • 350-400 g mager lamsgebraad
  • Versgemalen peper en zout

Voor het glazuur van ananas en gember:

  • 2,5 cm verse gember, geschild en grofgehakt
  • 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • Geraspte zeste van 1 citroen
  • 2 eetlepels ananasconfituur

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Leg het lamsgebraad op een snijplank, maak meerdere inkervingen in het vlees en kruid met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschotel en plaats 25 tot 30 minuten in de oven.
  • Maak intussen het glazuur: vermeng alle ingrediënten in een kommetje en houd opzij.
  • Haal het lamsgebraad uit de oven, bestrijk met het glazuur en plaats opnieuw 10 minuten in de oven.
  • Leg het gebraad op een warm bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 tot 10 minuten rusten. Snijd het vervolgens in plakken en serveer met een salade van couscous.

  Tips en kooktijden

Als je geen ananasconfituur vindt, kan je ook abrikozenconfituur gebruiken.

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 40 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten