Mini lamsgebraad met jonge wortelen en nieuwe aardappelen

INGREDIËNTEN

  • 1 mager lamsgebraad 350-400 g (dikke flank, pavé of bovenkant)

Voor de citrusgroenten:

  • 2 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  • 3 eetlepels versgeperst sinaasappelsap
  • 1 klein bosje verse tijm
  • 4 teentjes knoflook, geplet
  • 2 koffielepels vijfkruidenmix
  • 400 g jonge wortelen, schoongemaakt
  • 400 g nieuwe aardappelen, in tweeën gesneden
  • 3 eetlepels bittere sinaasappelmarmelade, warm

Extra verse tijmbladeren voor de afwerking

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 190 °C (170 °C heteluchtoven).
  • Meng in een kleine kom de olie, sinaasappelsap, tijm, knoflook en vijfkruidenmix.
  • Leg de groenten in een grote braadslede met anti-aanbaklaag, breng op smaak en schep de helft van het citrusmengsel over de groenten. Schud lichtjes met de pan om alle groenten te verdelen en te bedekken met de citrusmengeling.
  • Leg het vlees op een snijplank, maak verschillende inkervingen in het oppervlak en breng het op smaak. Leg het lamsvlees op de groenten en braad het gedurende 25-30 minuten.
  • Haal de braadslede uit de oven, smeer het resterende citrusmengsel over de groenten en bestrijk het braadstuk en de groenten met de sinaasappelmarmelade. Plaats de braadslede terug in de oven en braad nog 10 minuten extra.
  • Haal de braadslede met de groenten uit de oven en leg alles op een warme schotel, dek af met aluminiumfolie en laat nog 5-10 minuten rusten. Snijd het lamsvlees in plakjes en serveer met de groenten.

I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 40 minuten

AANTAL PERSONEN: