Nacho’s met steak en salsa van tomaat en avocado

Aantal personen

6

  Ingrediënten

  • 450 g dunne steak in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 1 middelgrote ui in ringen gesneden
  • 2 koffielepels komijnpoeder
  • 1 zak van 175-200 g tortillachips ‘natuur’
  • 150 g geraspte oude cheddar
  • 25 g groene jalapeñopepers in schijfjes, eventueel grofgehakt
  • Het sap van ½ limoen
  • 1 groot handvol fijngehakte verse koriander

Voor de salsa :

  • 1 doosje van 200 g minitomaten of kerstomaten, in vier gesneden
  • 1 rijpe avocado in blokjes gesneden
  • Het sap van 1 limoen

Voor de afwerking:

  • 1 limoen in kwartjes gesneden voor de afwerking
  • 100 ml zure room om erbij te serveren

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de salsa in een kommetje, kruid met peper en zout en zet opzij.
  • Verwarm de olie in een grote pan met antiaanbaklaag, doe de uiringen erin en stoof ze 4 tot 5 minuten aan tot wanneer ze zacht zijn. Voeg de reepjes rundvlees eraan toe, de komijn en bak het vlees 2 tot 3 minuten tot wanneer het gekaramelliseerd is.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C heteluchtoven). Bekleed een grote bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier. Leg er een laag tortillachips op, verdeel de helft van de geraspte kaas erover en de schijfjes jalapeñopepers.
  • Verdeel daar gelijkmatig de reepjes rundvlees over, bedek met de rest van de geraspte kaas en plaats 5 tot 10 minuten in de oven.
  • Werk de nacho’s af met limoensap, verse koriander en partjes limoen. Serveer onmiddellijk met de salsa en de zure room.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding: 10 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten