1 stuk verse gember van 2,5 cm, geschild en geraspt
1-2 verse chilipepers, zonder de zaden en fijngehakt
1 koffielepel vloeibare honing
6 eetlepels lichte sojasaus
Voor de noedels :
1 middelgrote rode ui, in fijne ringen gesneden
200 g groene boontjes of peultjes, gedopt en geblancheerd
1 grote wortel, geschild en geraspt
2 zakjes rijstnoedels of volkorennoedels van 300 g, klaar om te wokken
2 koffielepels zwarte komijnzaadjes of sesamzaadjes voor de afwerking
Fijngehakte verse koriander of peterselie voor de afwerking
Bereiding
Doe de plakjes steak in een grote kom en wentel ze in de Chinese vijfkruidenpoeder.
Verwarm de helft van de olie op een hoog vuur in een grote pan of wok met antiaanbaklaag en bak er de steaks 3 tot 4 minuten in aan of tot wanneer ze bruin zien.
Doe er de knoflook, gember, chilipeper, honing en sojasaus bij. Roer 2 minuten om of tot wanneer de saus dikker wordt en kookt. Haal alles uit de pan en houd opzij.
Maak de pan schoon met keukenpapier en verwarm de rest van de olie erin, deze keer op een middelmatig vuur, en stoof er de ui in aan tot wanneer die glazig is. Doe daar de boontjes, wortelrasp en noedels bij, roer alles voorzichtig om en verwarm enkele minuten. Doe daar de steaks en de saus bij en roer opnieuw voorzichtig om.
Verdeel dit over 4 kommen en werk af met de verse kruiden en zaadjes. Serveer er een kleine salade bij.
Tips en kooktijden
Je kunt de verse chilipepers eventueel vervangen door 2 tot 3 eetlepels zoete chilisaus.