Ontbeende lamsbout met ansjovis-kruidenpasta

INGREDIËNTEN

Ingrediënten :

  • 1,8 kg magere lamsbout, ontbeend (vraag aan je slager of aan de beenhouwerij van de supermarkt om dat voor jou te doen)

Voor de ansjovis-kruidenpasta:

  • 12 ansjovisfilets, uitgelekt
  • 2 x 1 groot handvol bladpeterselie, grofgehakt
  • 4 knoflooktenen, gepeld en geplet
  • 2 eetlepels balsamicoazijn of rode wijn

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 220 °C (200 °C heteluchtoven).
  • Voor de ansjovis-kruidenpasta: doe alle ingrediënten in een keukenrobot en mix tot wanneer je een smeuïge pasta hebt.
  • Leg de ontbeende lamsbout op een grote en ondiepe schotel en maak meerdere inkervingen in het vlees. Leg het vlees plat en strijk in met de pasta.
  • Dek het vlees af en laat 1 tot 2 uur marineren in de koelkast, waardoor alle aroma’s kunnen ontwikkelen.
  • Steek 2 lange metalen of houten spiesen kriskras door het vlees.
  • Leg het vlees rechtstreeks op de ovengrill (plaats een schotel onder het vlees om de jus op te vangen) voor ongeveer 50 tot 60 minuten, draai het vlees regelmatig om..
  • Je kunt het vlees ook rechtstreeks op de barbecue leggen, maar niet te dicht bij de houtskool, gedurende ongeveer 55 tot 60 minuten.
  • Serveer met een aardappelsalade met citroen en bieslook.

Tips en kooktijden

Wanneer je houten spiesen gebruikt, leg ze dan eerst 20 tot 30 minuten in koud water.

Voorbereiding : 10 minuten

Bereiding: 1 uur

AANTAL PERSONEN: 

6