1,8 kg magere lamsbout, ontbeend (vraag aan je slager of aan de beenhouwerij van de supermarkt om dat voor jou te doen)
Voor de ansjovis-kruidenpasta:
12 ansjovisfilets, uitgelekt
2 x 1 groot handvol bladpeterselie, grofgehakt
4 knoflooktenen, gepeld en geplet
2 eetlepels balsamicoazijn of rode wijn
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 220 °C (200 °C heteluchtoven).
Voor de ansjovis-kruidenpasta: doe alle ingrediënten in een keukenrobot en mix tot wanneer je een smeuïge pasta hebt.
Leg de ontbeende lamsbout op een grote en ondiepe schotel en maak meerdere inkervingen in het vlees. Leg het vlees plat en strijk in met de pasta.
Dek het vlees af en laat 1 tot 2 uur marineren in de koelkast, waardoor alle aroma’s kunnen ontwikkelen.
Steek 2 lange metalen of houten spiesen kriskras door het vlees.
Leg het vlees rechtstreeks op de ovengrill (plaats een schotel onder het vlees om de jus op te vangen) voor ongeveer 50 tot 60 minuten, draai het vlees regelmatig om..
Je kunt het vlees ook rechtstreeks op de barbecue leggen, maar niet te dicht bij de houtskool, gedurende ongeveer 55 tot 60 minuten.
Serveer met een aardappelsalade met citroen en bieslook.