Oosterse wok met lam

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 400 g magere lamsbout in reepjes gesneden

Voor de pikante marinade:

  • 1 fijngehakt groot knoflookteentje
  • 6 eetlepels worcestersaus
  • ½ koffielepel pikante chilipoeder
  • 1 koffielepel Chinese 5-kruidenmengeling
  • 1 tot 2 eetlepels vloeibare honing

Voor de wokgroenten:

  • 2 koffielepels koolzaadolie of plantaardige olie
  • 1 stuk fijngehakte verse gember van 2,5 cm (optioneel)
  • 1 zak wokgroenten naar keuze van 300-350 g
  • 400 g verse noedels

Voor de afwerking :

  • 1 tot 2 eetlepels fijngehakte verse platte peterselie (optioneel)
  • 1 tot 2 eetlepels lichte sojasaus (optioneel)

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes

  Bereiding

  • Voor het gemarineerd lam: doe alle ingrediënten voor de marinade in een ondiepe kom, voeg de reepjes lam eraan toe, dek af en laat 10 minuten marineren.
  • Verwarm de olie in een grote pan of wokpan met antiaanbaklaag, haal het lamsvlees uit de marinade (houd de marinade bij) en roerbak het vlees 3 tot 4 minuten.
  • Voeg de marinade, gember, wokgroenten en noedels eraan toe en roerbak opnieuw 2 minuten. Breng het wokgerecht op smaak met peper en zout, indien nodig.
  • Werk eventueel af met verse peterselie en sojasaus en serveer onmiddellijk.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 10 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten