Opgerolde lamsschouder met rabarber

INGREDIËNTEN

  • 1,5 kg opgerolde lamsschouder
  • 2 el kaneelpoeder
  • Peper en zout
  • 500 g rabarber, geschild en in stukken gesneden
  • 2 el vloeibare honing

Voor de saus :

  • 25 g bloem
  • 1/2 l zeer warme bouillon
  • 75 ml zoete cider of appelsap

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Leg de lamsschouder op een snijplank en maak op meerdere plaatsen inkervingen in het vlees.
  • Kruid met peper, zout en kaneel, ook in de inkervingen.
  • Leg het vlees in een braadslee, plaats in de oven en overgiet het lamsvlees regelmatig met het bakvocht.
  • Haal het vlees 30 minuten voor het einde van de baktijd uit de braadslee, leg op een bord en doe de rabarber met de honing in de braadslee.
  • Leg de lamsschouder opnieuw in de braadslee en plaats terug in de oven.
  • Haal de braadslee uit de oven en doe het vlees en de rabarber met honing in een andere schotel. Dek af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.
  • Maak intussen de saus met het bakvocht, maar verwijder eerst het overtollige vet.
  • Doe het bakvocht in een steelpan, verwarm op een middelmatig vuur en voeg de bloem erbij.
  • Roer goed door elkaar en voeg de bouillon en het appelsap (of cider) er beetje bij beetje aan toe, blijf constant roeren.
  • Breng de saus verder op smaak en laat 8 tot 10 minuten zacht inkoken, roer regelmatig om.
  • Giet de saus door een fijne puntzeef.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 20 minuten
Baktijd: 1 uur en 15 minuten (25 minuten per 500 g + 15 min)

Serveer het lamsvlees met de rabarber, seizoensgroenten en de saus.

AANTAL PERSONEN: 

6