1 geplette knoflookteen of 1 koffielepel knoflookpuree
250 g kerstomaatjes in kwartjes gesneden
400 g kikkerewten of cannellinibonen uit blik, uitgelekt
100 g diepgevroren erwtjes
2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
Begeleiding: salade en knoflookbrood
BEREIDING
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, laat uitlekken en houd opzij.
Verwarm intussen een pan met antiaanbaklaag en stoof er de ui, knoflook, chorizo of pancetta 2 tot 3 minuten in aan, roer regelmatig alles om.
Voeg de reepjes rundvlees eraan toe en laat 1 minuut mee bakken. Doe er vervolgens de kerstomaatjes, kikkererwten of cannellinibonen, erwtjes en pasta bij en bak nog 1 tot 2 minuten extra.
Breng op smaak met peper en zout, werk af met de fijngehakte bladpeterselie en serveer onmiddellijk met een salade en knoflookbrood.