Pastasalade met reepjes rundvlees en pittige kruidendressing

Aantal personen

  Ingrediënten

  • 450 g magere steak
  • 175 g kleine pastavormen (gedroogd)
  • 175 g prinsessenboontjes
  • 2 lente-uien, fijngesnipperd
  • 50 g zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en grofgehakt
  • Versgemalen peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de kruidendressing:

  • 1 groot handvol fijngehakte verse koriander
  • 1 klein handvol fijngehakte verse bieslook
  • 1 knoflookteen, gepeld en fijngehakt
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 4 eetlepels worcestersaus
  • 2 eetlepels witte wijnazijn

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Tijdens de laatste 2 tot 3 minuten, voeg de boontjes erbij. Giet de pasta samen met de boontjes af, laat uitlekken en afkoelen. Doe dit vervolgens in een grote kom en voeg er de zongedroogde tomaten en lente-uitjes bij.
  • Maak intussen de kruidendressing: doe alle ingrediënten voor de dressing in een glazen bokaal met deksel, sluit af, schud goed door elkaar en zet opzij.
  • Leg de steaks op een snijplank, kruid ze aan beide kanten en strijk ze in met olie. Leg ze op de barbecue of in een voorverwarmde grillpan, op een medium hoog vuur, en bak ze al naargelang je voorkeur. Leg de steaks nadien op een warm bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  • Snijd de steaks in reepjes, tegen de draad van het vlees in. Doe ze bij de pastasalade en voeg ook een beetje van het bakvocht toe. Schud de dressing opnieuw goed door elkaar, lepel over de salade en serveer warm.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding : 15 minuten

Bereiding : 10 minuten

Voor een steak van 2 cm dik:

  • Voor ‘saignant’ gebakken : 2 ½ minuten aan elke kant.
  • Voor ‘medium’ gebakken : 4 minuten aan elke kant.
  • Voor goed ‘doorbakken’ : 6 minuten aan elke kant.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten