Pikante mini hamburgers, koolsla met appel en chilipeper

INGREDIËNTEN

  • 450 g rundergehakt
  • 1 kleine citroen, de geraspte schil ervan
  • 2 eetlepels pasta van zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1-2 koffielepels oude graanmosterd

Voor de salade van koolsla, appel en chilipeper:

  • ½ witte kool (ongeveer 300 g), zonder de harde stukken en geraspt
  • 2 wortelen, geschild en geraspt
  • 1 kleine rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • 1 groene appel, in kwartjes en dunne plakjes gesneden
  • 1 rode chilipeper, zonder de zaadjes en fijngehakt
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 koffielepel ciderazijn of witte wijnazijn

BEREIDING

  • Vermeng alle ingrediënten voor de hamburgers in een grote kom.
  • Maak er met licht vochtige handen 10 tot 12 hamburgers van met een dikte van 5 cm. Indien er tijd voor is, dek de hamburgers af en plaats ze 20 minuten in de koelkast.
  • Maak intussen de salade: doe alle ingrediënten in een grote kom, dek af en plaats in de koelkast tot wanneer je ze nodig hebt.
  • Bak de hamburgers onder een medium voorverwarmde grill of op de barbecue gedurende 3 tot 4 minuten aan elke kant tot wanneer ze klaar zijn en de vleesjus helder ziet.
  • Serveer deze hamburgers tussen kleine broodjes naar keuze met wat sla, samen met de koolsla.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding : 10 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6