Pikante mini hamburgers, koolsla met appel en chilipeper
INGREDIËNTEN
450 g rundergehakt
1 kleine citroen, de geraspte schil ervan
2 eetlepels pasta van zongedroogde tomaten
2 eetlepels worcestersaus
1-2 koffielepels oude graanmosterd
Voor de salade van koolsla, appel en chilipeper:
½ witte kool (ongeveer 300 g), zonder de harde stukken en geraspt
2 wortelen, geschild en geraspt
1 kleine rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
1 groene appel, in kwartjes en dunne plakjes gesneden
1 rode chilipeper, zonder de zaadjes en fijngehakt
150 g Griekse yoghurt
1 koffielepel ciderazijn of witte wijnazijn
BEREIDING
Vermeng alle ingrediënten voor de hamburgers in een grote kom.
Maak er met licht vochtige handen 10 tot 12 hamburgers van met een dikte van 5 cm. Indien er tijd voor is, dek de hamburgers af en plaats ze 20 minuten in de koelkast.
Maak intussen de salade: doe alle ingrediënten in een grote kom, dek af en plaats in de koelkast tot wanneer je ze nodig hebt.
Bak de hamburgers onder een medium voorverwarmde grill of op de barbecue gedurende 3 tot 4 minuten aan elke kant tot wanneer ze klaar zijn en de vleesjus helder ziet.
Serveer deze hamburgers tussen kleine broodjes naar keuze met wat sla, samen met de koolsla.