Pikante steak

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 4 dunne steaks
  • 1 rode ui in fijne ringen gesneden
  • 1 blik van 227 g tomatenblokjes
  • 1 eetlepel fijngehakte verse tijmbladeren
  • 2 koffielepels pikante chilisaus

Uit de keukenkast:

  • 2 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  • 1 eetlepel griessuiker

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwarm de helft van de olie in een pan met antiaanbaklaag, doe de uiringen erin en stoof ze 3 tot 4 minuten aan.
  • Doe de tomatenblokjes erbij, de suiker, tijm en chilisaus. Stoof 2 tot 3 minuten verder aan en kruid met peper en zout.
  • Verwarm de rest van de olie in een andere pan met antiaanbaklaag. Leg de steaks op een snijplank of werkblad en kruid ze aan beide kanten met peper en zout.
  • Bak de steaks aan elke kant 2 tot 3 minuten aan. Serveer ze met de pikante saus, gebakken aardappelen en seizoensgroenten.

  Tips en kooktijden

Je kunt de dunne steaks ook vervangen door lendenbiefstuk, rumpsteak of entrecote en het vlees bakken zoals jij dat wilt, volgens onderstaande baktijden:

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 5 minuten

Voor een stuk rundvlees van 2 cm dik:

  • Voor rood gebakken: 2 ½ minuten aan elke kant
  • Voor medium gebakken: 4 minuten aan elke kant
  • Voor goed doorbakken: 6 minuten aan elke kant

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten