Pilafrijst met rundergehakt

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 450 g mager rundergehakt
  • 1 ui in fijne ringen gesneden
  • 2 koffielepels gemalen korianderzaadjes
  • 2 koffielepels gemalen komijn
  • ½ koffielepel gemalen kurkuma
  • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander of platte peterselie
  • 225 g basmatirijst, afgespoeld
  • 2 geraspte wortelen
  • 100 g diepgevroren erwtjes
  • 850 ml warme runderbouillon
  • Sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel geroosterde amandelschilfers of ongezouten cashewnoten

Voor de afwerking:

  • Enkele blaadjes platte peterselie of koriander
  • Stukjes citroen

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak er het rundergehakt en de ui 10 tot 15 minuten in aan tot wanneer het gehakt mooi bruin gebakken is. Doe er de kruiden en specerijen bij en roer alles goed om.
  • Doe deze bereiding in een grote kookpot en voeg de rijst, wortelen, erwtjes en warme bouillon toe.
  • Plaats er een deksel op, zet het vuur middelmatig hoog en verwarm 10 tot 15 minuten.  Roer er op het einde het citroensap onder.
  • Werk af met geroosterde amandelschilfers of cashewnoten en verse kruiden.

  Tips en kooktijden

Dit recept kun je ook maken met lamsgehakt, maar vervang dan de verse koriander of platte peterselie door verse munt. Heb je nog pilafrijst over, dan kun je die tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt van de rijst ook miniburgers of balletjes maken en ze met een beetje olijfolie bakken in de pan.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 30 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten