4 grote plakken magere en ontbeende lamsbout of lamsrug, in reepjes gesneden
1 eetlepel koolzaad- of plantaardige olie
1 eetlepel kant-en-klare harissa (pasta)
1 eetlepel tomatenpuree
Het sap van 1 limoen
1 blik van 400 g kikkererwten, uitgelekt
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
4 volkoren pitabroodjes
6 bladeren ijsbergsla, in repen gescheurd
BEREIDING
Verwarm de olie in een pan met antiaanbaklaag. Vermeng de reepjes lamsvlees met de harissa in een ondiep bord en bak het vlees 3 tot 4 minuten in de pan tot het mooi gekorst is maar in het midden nog lichtjes roze ziet. Doe de tomatenpuree erbij en het limoensap.
Doe intussen de kikkererwten, olijfolie en 3 eetlepels water in een keukenrobot (of in een hoge beker met een handmixer) en mix tot een homogene saus. Doe de verse koriander erbij en breng verder op smaak met peper en zout.
Snij de pitabroodjes open en vul ze met de ijsbergsla, de reepjes lamsvlees, een flinke lepel hummus met koriander en serveer onmiddellijk.