Pita van lam en tzatziki

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 4 magere steaks van lamsbout in blokjes van 3 cm gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Sap van 1 sinaasappel
  • Sap van 1 limoen
  • ½ koffielepel chilipoeder
  • ½ koffielepel komijnpoeder
  • ½ koffielepel knoflookpoeder
  • ½ koffielepel gemberpoeder
  • ½ koffielepel gemalen zwarte peper
  • 120 g magere Griekse yoghurt
  • 1/3 komkommer, in twee gesneden maar zonder de zaden, in schijfjes gesneden
  • 1 koffielepel gedroogde munt

Als begeleiding:

  • 4 pitabroodjes
  • 1 kleine groene sla, de blaadjes ervan
  • 1 rode ui, in fijne ringen gesneden
  • 1 citroen, in twee gesneden

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Doe de blokjes lamsvlees in een grote kom en giet er de sojasaus, het sinaasappelsap en limoensap bij.
  • Voeg er de specerijen aan toe en roer alles goed om, dek de kom af en laat minstens 10 minuten marineren in de koelkast.
  • Rijg de blokjes lamsvlees op 4 metalen of houten spiesen (die je eerst 20 minuten in het water hebt gelegd).
  • Bak de lamsspiesjes onder een voorverwarmde grill of op de barbecue gedurende 15 minuten (of tot wanneer de lamsjus helder is).
  • Maak intussen de tzatziki :doe de yoghurt, komkommer en munt in een kommetje en meng alles.
  • Verwarm de pitabroodjes, snijd ze open en leg er enkele blaadjes sla en rode uiringen tussen. Voeg er de blokjes lamsvlees aan toe, sprenkel er wat citroensap over en serveer met de tzatziki.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 15 minuten

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten