Pittige reepjes rundvlees op platbrood

INGREDIËNTEN

  • 400 g magere steak in reepjes gesneden
  • 2 koffielepels verse gember, fijngehakt
  • 1 grote knoflookteen, fijngehakt
  • 1 groene of rode chilipeper, zonder de zaadjes en fijngehakt
  • 4 koffielepels kant-en-klare tikka masala pasta
  • 6 eetlepels magere yoghurt natuur
  • 1 bosje verse koriander, fijngehakt
  • Het sap van 1 limoen
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 6 kerstomaten, in vier gesneden
  • 1 zakje basmatirijst of volkorenrijst van 250 g (voor in de microgolfoven)
  • 4 platbroden of tortilla’s
  • 2 koffielepels olie
  • Fijngehakte verse koriander voor de afwerking

BEREIDING

  • Doe de gember, knoflook, chilipeper, tikka masala pasta, 2 eetlepels yoghurt en de helft van de verse koriander in een grote kom en vermeng. Doe daar de reepjes rundvlees bij, kruid met peper en zout, vermeng, dek af en laat 10 minuten marineren.
  • Doe intussen de rest van de koriander in een kommetje, samen met de yoghurt en de helft van het limoensap.
  • Doe de ui en de kerstomaatjes in een ander kommetje, giet er de rest van het limoensap bij en meng voorzichtig onder elkaar.
  • Kook de rijst in de microgolfoven volgens de aanwijzigingen op de verpakking en houd opzij. Verwarm vervolgens de platbroden of tortilla’s.
  • Verwarm de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de reepjes rundvlees er 2 tot 3 minuten in aan. Stel de platbroden of tortilla’s samen met de rijst, de mix van ui en tomaat, de reepjes rundvlees, verse koriander en werk af met een lepel van de yoghurtmix. Rol op en serveer onmiddellijk met een slaatje.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 10 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4