Porterhouse steak en spaghetti met pijnboompitten

INGREDIËNTEN

  • 1 porterhouse steak met been (450 g)

Voor de spaghetti met pijnboompitten:

  • 200 g verse spaghetti
  • 1 groot handvol geroosterde pijnboompitten
  • 75 g kerstomaten, in twee gesneden
  • 3 eetlepels verse basilicumblaadjes
  • 2 koffielepels oude graanmosterd of dijonmosterd
  • 3 eetlepels koolzaad- of olijfolie

BEREIDING

  • Haal de steak minstens 1 uur op voorhand uit de koelkast, leg hem op een diep bord en breng op kamertemperatuur.
  • In een kommetje, vermeng de mosterd met 1 eetlepel olie.
  • Kruid en wrijf beide kanten van de steak in met deze mosterdolie.
  • Bak de steak op de barbecue of op een medium voorverwarmde grill, al naargelang jouw voorkeur. Leg de steak op een groot bord, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af, doe de pasta in een grote kom en voeg de pijnboompitten, tomaten, basilicum en de rest van de olie eraan toe. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout en meng alles voorzichtig onder elkaar.
  • Serveer deze spaghetti samen met de steak.

Tips en kooktijden

Je kunt ook een andere soort steak gebruiken en eventueel ook wat geraspte parmezaan aan de spaghetti toevoegen.

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 8 minuten

AANTAL PERSONEN: 

2