Pulled lamsschouder met chimichurri marinade

INGREDIËNTEN

  • 1,3 kg magere lamsschouder in zijn geheel

Voor de chimichurri marinade:

  • 125 ml rode wijnazijn
  • 4 grote knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
  • 1 grote sjalot, gepeld en fijngehakt
  • 1 groene chilipeper, zonder de zaadjes en fijngehakt
  • 1 zakje van 25-30 g fijngehakte verse koriander
  • 1 zakje van 25-30 g fijngehakte verse bladpeterselie
  • ½ zakje van 25-30 g fijngehakte verse oregano
  • 150 ml koolzaad- of olijfolie
  • 150 ml water
  • 150 ml roséwijn
  • Taco’s, pitabroodjes of platbrood om te serveren
  • Fijngesneden ijsbergsla om te serveren

BEREIDING

  • Voor de marinade: vermeng alle ingrediënten, met uitzondering van het water en de wijn, in een niet-metalen kom.
  • Leg de lamsschouder op een schotel en maak met een scherp mes meerdere inkervingen in het vlees. Wrijf het vlees goed in met de marinade.
  • Dek het vlees af en plaats een nacht in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170°C (150°C heteluchtoven). Leg de lamsschouder in een grote braadslee met antiaanbaklaag. Giet het water en de wijn rondom het vlees, dek af met bakpapier en vervolgens met aluminiumfolie. Plaats de lamsschouder 4 uur in de oven en draai hem halverwege de baktijd om.
  • (Deze stap is facultatief) Haal de lamsschouder uit de braadslee en leg hem 10 minuten aan elke kant op een medium warme barbecue.
  • Leg de lamsschouder op een snijplank en ‘trek’ het vlees er met een vork af, terwijl je de lamsschouder goed vasthoudt met een andere vork.
  • Serveer dit ‘pulled lamsvlees’ met taco’s, pitabroodjes of platbrood en een salade van watermeloen en tomaten.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding : 6 uur

AANTAL PERSONEN: 

8