2 pakjes van 100 g kant-en-klare noedels voor ramen, zonder de zakjes specerijen
2 eieren, losgeklopt
2 eetlepels zonnebloemolie
Voor de tonkatsu-saus :
1 koffielepel gedroogd mosterdpoeder
200 ml tomatenketchup
4 eetlepels worcestersaus
4 eetlepels lichte sojasaus
1,25 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
1 kleine rode ui, gepeld en geraspt
Voor de afwerking:
Jonge spinazieblaadjes
Geraspte wortel
BEREIDING
Bereid de noedels: breng een grote pot met water aan de kook, doe de noedels erin en kook ze 3 tot 4 minuten of volg de bereidingstijd op de verpakking. Laat ze uitlekken en doe ze in een grote kom om af te koelen.
Doe de losgeklopte eieren bij de noedels, kruid met peper en zout en meng alles voorzichtig onder elkaar. Bekleed 8 ondiepe ronde schaaltjes/vormpjes (10-13 cm) met plasticfolie en verdeel er de noedels over. Bedek de noedels met plasticfolie en druk goed aan. Plaats de schaaltjes/vormpjes met de noedels 20 minuten in de koelkast.
Voor de tonkatsu-saus: doe alle ingrediënten in een kommetje, vermeng en houd opzij.
Doe het rundergehakt in een grote kom en voeg er 3 eetlepels tonkatsu-saus aan toe. Maak er met licht vochtige handen 4 hamburgers van ongeveer 9 cm diameter van, dek af en plaats ze 20 minuten in de koelkast.
Bak de hamburgers 6 tot 8 minuten onder een medium warme voorverwarmde grill of op een warme barbecue, dit aan elke kant en tot wanneer de vleesjus helder kleurt.
Verwarm een grote bakpan met antiaanbaklaag. Haal de ramenbroodjes voorzichtig uit de schaaltjes/vormpjes. Bak elk noedelbroodje 3 minuten aan elke zijde tot wanneer ze knapperig zijn en leg ze op een groot bord.
Serveer de hamburgers tussen de noedelbroodjes en werk af met jonge blaadjes spinazie, geraspte wortel en extra tonkatsu-saus.