Ramenburgers met tonkatsu-saus

INGREDIËNTEN

  • 450 g rundergehakt
  • 2 pakjes van 100 g kant-en-klare noedels voor ramen, zonder de zakjes specerijen
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Voor de tonkatsu-saus :

  • 1 koffielepel gedroogd mosterdpoeder
  • 200 ml tomatenketchup
  • 4 eetlepels worcestersaus
  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • 1,25 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 kleine rode ui, gepeld en geraspt

Voor de afwerking:

  • Jonge spinazieblaadjes
  • Geraspte wortel

BEREIDING

  • Bereid de noedels: breng een grote pot met water aan de kook, doe de noedels erin en kook ze 3 tot 4 minuten of volg de bereidingstijd op de verpakking. Laat ze uitlekken en doe ze in een grote kom om af te koelen.
  • Doe de losgeklopte eieren bij de noedels, kruid met peper en zout en meng alles voorzichtig onder elkaar. Bekleed 8 ondiepe ronde schaaltjes/vormpjes (10-13 cm) met plasticfolie en verdeel er de noedels over. Bedek de noedels met plasticfolie en druk goed aan. Plaats de schaaltjes/vormpjes met de noedels 20 minuten in de koelkast.
  • Voor de tonkatsu-saus: doe alle ingrediënten in een kommetje, vermeng en houd opzij.
  • Doe het rundergehakt in een grote kom en voeg er 3 eetlepels tonkatsu-saus aan toe. Maak er met licht vochtige handen 4 hamburgers van ongeveer 9 cm diameter van, dek af en plaats ze 20 minuten in de koelkast.
  • Bak de hamburgers 6 tot 8 minuten onder een medium warme voorverwarmde grill of op een warme barbecue, dit aan elke kant en tot wanneer de vleesjus helder kleurt.
  • Verwarm een grote bakpan met antiaanbaklaag. Haal de ramenbroodjes voorzichtig uit de schaaltjes/vormpjes. Bak elk noedelbroodje 3 minuten aan elke zijde tot wanneer ze knapperig zijn en leg ze op een groot bord.
  • Serveer de hamburgers tussen de noedelbroodjes en werk af met jonge blaadjes spinazie, geraspte wortel en extra tonkatsu-saus.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 20 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4