Rundvleesnoedels in Aziatische stijl

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 450 g mager rundvlees
  • 5-10 ml zoete bruine suiker
  • 30 ml Schezuan- of oestersaus
  • 15 ml hoisinsaus
  • 30 ml sojasaus
  • 125 ml water
  • 250g Rijstnoedels 250g
  • 30ml sesam of plantaardige olie
  • 1 x 5 cm stuk verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 4 lente-uien, fijngehakt
  • 2 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 1-2 eetlepel maizena
  • 15-30 ml Zoete sherry
  • Lente-uitjes geraspt, om te garneren

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  1. Meng de suiker, sauzen en water in een kleine kom. Dek af en zet opzij.
  2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken en neem de helft van de olie op.
  3. Verhit de resterende olie in een grote antikleefwok of ondiepe pan. Voeg de gember en uien toe en laat 30 seconden sudderen. Voeg het rundvlees toe en bak 5 tot 10 minuten tot het inkleurt. Voeg de vijf Chinese kruidenpoeder, sauzen en bak nog 5 tot 10 minuten toe. Breng op smaak.
  4. Meng de maizena en sherry, voeg ze toe aan de wok of pan en meng voorzichtig.

  Tips en kooktijden

Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 20 minuten

Een oosters geïnspireerd wok-recept met lente-uien, gember, noedels, oester- en hoisinsaus en Chinees vijfkruidenpoeder

Serveer op een bedje van rijstnoedels gegarneerd met geraspte lente-uitjes.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten