Rundvleessalade en pasta met chili en koriandervinaigrette

INGREDIËNTEN

  • 450g mager entrecote of steak
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 15 ml raapzaadolie of olijfolie
  • 300 g gevulde pasta (tomaat en ricotta)
  • 50 g verse of bevroren erwten, geblancheerd in kokend water
  • 1 kleine geraspte courgette
  • 8 pruimen- of kersentomaten, in vieren gedeeld

Voor chili en koriander vinaigrette:

  • 1 groot handvol vers gesneden koriander
  • Gedroogde chili vlokken
  • 1 teentje knoflook, geschild en fijngesneden
  • 30 ml Geserveerd met koolzaadolie of extra olijfolie
  • 60 ml Worcestershire-saus
  • 30ml Witte wijnazijn

BEREIDING

  1. Neem de steak minstens 1 uur voor het koken uit de koelkast, plaats in een ondiepe schaal en breng op kamertemperatuur.
  2. Leg de biefstukken op een snijplank, kruid aan beide kanten en bestrijk ze met olie. Kook op een voorbereide barbecue of onder een gematigde grill die naar wens is voorverwarmd. Overdragen op een bord, bedekken met folie en 5 tot 10 minuten laten staan. Deze stap is erg belangrijk.
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken, laat afkoelen en overbrengen naar een grote kom. Voeg erwten, courgette en tomaten toe.
  4. Bereid ondertussen de vinaigrette voor; Plaats alle ingrediënten in een pot met deksel. Goed schudden en apart zetten.
  5. Snijd de biefstukken diagonaal en meng met de salade en de mogelijke jus van de plaat. Schud de vinaigrette, strooi over de salade en serveer.

Tips en kooktijden

Voorbereidingstijd : 20 Min
Kooktijd:  20 Min

Voor entrecote of biefstuk, afhankelijk van de kooktijd: (op basis van een steak van 2 cm dik) Rauw/Rood: 2½ minuut aan elke kant – Half doorbakken: 4 minuten aan elke kant  – Goed gebakken: 6 minuten aan elke kant

AANTAL PERSONEN: 

4