Kook de aardappelen 10 tot 15 minuten in een grote pot met kokend water. Giet ze af en zet opzij om af te koelen.
Doe de olijventapenade, rozemarijn, peper en zout, knoflook en olie in een kommetje en vermeng. Strijk de steaks aan beide kanten in met deze mix, dek af en plaats 20 minuten in de koelkast.
Verwarm een pan met antiaanbaklaag en bak er de steaks aan elke kant 6 tot 8 minuten in aan. Doe er 2 tot 3 minuten voor het einde de kersen bij. Haal van het vuur en zet opzij.
Doe de aardappelen in een grote kom en voeg er de kikkererwten, spinazie, kruiden en fijngesnipperde ui aan toe. Snijd het lamsvlees in plakken en doe ze bij de salade, samen met de warme kersen en een beetje vleesjus van in de pan.
Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar, giet over de salade, meng de dressing er voorzichtig onder en serveer.