Voor de saus: doe de basilicum, knoflook, citroensap en mosterd in een keukenrobot en mix tot een dikke pasta. Giet er tijdens het mixen af en toe een straaltje olijfolie bij tot wanneer je een gladde saus hebt. Doe dit vervolgens in een kommetje, breng op smaak met peper en zout en bewaar in de koelkast.
Kruid de steaks, strijk ze in met olijfolie en bak ze onder een voorverwarmde grill of op de barbecue. Leg de steaks op een warm bord en laat ze 5 minuten rusten.
Doe de waterkers of slabladeren in een kom. Snijd de steaks diagonaal in repen en doe de vleesjus bij de basilicumsaus. Meng de reepjes rundvlees onder de salade en giet er de saus over.
Serveer onmiddellijk.
Tips en kooktijden
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 12 minuten
Voor steak van 2 cm dik:
Voor rood gebakken steak (saignant): 2½ minuten aan elke kant
Voor medium gebakken steak (à point): 4 minuten aan elke kant
Voor doorbakken steak (bien cuit): 6 minuten aan elke kant
Dit recept kun je ook maken met restjes rosbief en serveer de rest van de basilicumsaus met pasta.