Salade met rundvlees, waterkers en basilicumsaus

INGREDIËNTEN

  • 2 magere steaks
  • 2 koffielepels zonnebloemolie
  • 1 groot zakje waterkers of slabladeren
  • 1 zakje van 25 g verse basilicumblaadjes
  • 2 gepelde knoflooktenen
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 2 koffielepels Dijonmosterd of Engelse mosterd
  • 3-4 eetlepels extra virgin olijfolie

BEREIDING

  • Voor de saus: doe de basilicum, knoflook, citroensap en mosterd in een keukenrobot en mix tot een dikke pasta. Giet er tijdens het mixen af en toe een straaltje olijfolie bij tot wanneer je een gladde saus hebt. Doe dit vervolgens in een kommetje, breng op smaak met peper en zout en bewaar in de koelkast.
  • Kruid de steaks, strijk ze in met olijfolie en bak ze onder een voorverwarmde grill of op de barbecue. Leg de steaks op een warm bord en laat ze 5 minuten rusten.
  • Doe de waterkers of slabladeren in een kom. Snijd de steaks diagonaal in repen en doe de vleesjus bij de basilicumsaus. Meng de reepjes rundvlees onder de salade en giet er de saus over.
  • Serveer onmiddellijk.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 12 minuten

Voor steak van 2 cm dik:

  • Voor rood gebakken steak (saignant): 2½ minuten aan elke kant
  • Voor medium gebakken steak (à point): 4 minuten aan elke kant
  • Voor doorbakken steak (bien cuit): 6 minuten aan elke kant

Dit recept kun je ook maken met restjes rosbief en serveer de rest van de basilicumsaus met pasta.

AANTAL PERSONEN: 

2