Salade met lamsbout en Crottin de Chavignol

INGREDIËNTEN

  • 320 g lamsbout, ontbeend
  • 2 Crottins de Chavignol (geitenkaas)
  • 1 tomaat
  • 8 groene asperges
  • 1 bosje bieslook
  • 4 radijzen
  • 20 blaadjes veldsla
  • 10 blaadjes kropsla
  • 4 cl olijfolie
  • 1 cl balsamicoazijn
  • Peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de lamsbout tot wanneer het vlees rosé is en laat rusten.
  2. Blancheer de geschilde asperges en koel af met ijswater.
  3. Ontvel de tomaat, haal er het vruchtvlees uit en snijd in kwartjes.
  4. Was en droog de verschillende soorten sla.
  5. Hak de bieslook fijn en snijd de radijzen in kleine stukjes.
  6. Verkruimel de Crottins de Chavignol.
  7. Vermeng de salade met een beetje olijfolie en balsamicoazijn, kruid met peper en zout.
  8. Voeg de asperges, stukjes tomaat en radijzen toe.
  9. Snijd de lamsbout in plakjes.
  10. Verdeel de plakjes over de borden en vermeng met de salade.

Tips en kooktijden

Werk de borden af met de verkruimelde geitenkaas en fijngehakte bieslook.
Sprenkel er op het einde nog een paar druppels olijfolie en balsamicoazijn over.

AANTAL PERSONEN: